Datum: 13-08-2020
Waar je eigenaar van viswinkel en -restaurant BRU 17 Niels voor wakker kan maken? Gewokte mosselen in venkelbouillon! Een verrassend, puur gerecht met verse venkel, venkelgroen en sjalotjes van de biologische consumptieve kwekerij uit Zonnemaire én natuurlijk de allerbeste mosselen uit Bruinisse!
Wat heb je nodig (2 personen)?
2 kg mosselen
1 sjalot
1/2 venkel + venkelgroen
1/2 citroen
Paar takjes dragon
2 tenen knoflook
Scheut Pernod
Scheut groentebouillon
Aan de slag
1. Snijd het sjalotje in dunne ringen, de venkel in lange repen en de knoflook in plakjes.
2. Zet de knoflook en sjalotten goed aan in een koekenpan met olijfolie en voeg vervolgens de venkel en een schijfje citroen toe.
3. Blus dit af met een scheut Pernod (anijsdrank) en een scheut groentebouillon.
4. Voeg de mosselen toe op hoog vuur en laat ze circa 5 minuten openstomen met het deksel op de pan.
5. Voeg wat fijn geplukte dragon en venkelgroen toe en breng het gerecht op smaak met wat peper uit de pepermolen.
6. Serveer vervolgens de mosselen in een diep bord en giet als laatst wat vocht uit de koekenpan over het gerecht.
7. Eetsmakelijk!
‘’Bij dit gerecht komt de mosselwijn 2020 uitstekend tot zijn recht. De ‘Nebla Verdejo’ is een jonge, frisse en fruitige wijn uit het Spaanse Castilla y León.’’
Tijd
De mise-en-place (voorbereiding) duurt ongeveer 10 minuten. De daadwerkelijke bereiding slechts 5 à 10 minuten. Kortom, dit gerecht heb je binnen een handomdraai op tafel!
Deel het gerecht met ons
Ga je het recept uitproberen? Leuk! Deel je gerecht met ons door @mosseldorp op Instagram en/of Facebook te taggen.